Pages

Meniu

marți, 29 iulie 2014

Viitor de "aur"





Un lucru e clar, de la anul vom avea parte de noi taxe și taxe mărite. Găurile din buget se vor lărgi și mai mult, iar nota de plată, ca întotdeauna, vine după alegeri. Pruncul negru al taxelor e zămislit deja și tot crește și se va naște la început de an viitor. Desigur, toți se vor lepăda de el și nu-și vor recunoaște aportul biologic în procrearea lui (filmul ăsta a mai rulat la noi). Politicienii onești ar trebui să recunoască că, indiferent de cine va ajunge la Cotroceni la final de an, taxele vor crește cu siguranță. 

Semnele ce sunt un preview al anului următor se văd încă de acum: discuții despre mărirea asigurărilor de sănătate, măriri anunțate de taxe pe case și clădiri, pe terenuri (unele spectaculoase, altele dezmințite sau retrase de la o zi la alta).

Scapă cine poate (așa cum spunea un politician). Unii au scăpat deja demult, în țări străine (cea mai mare scădere demografică a ultimului secol, peste efectul oricărui război mondial), alții încă așteaptă și tot așteaptă ca normalitatea să atingă și această țară. Dar normalitatea e suma acțiunilor și inacțiunilor noastre ale tuturor.

Dacă însă veți vedea anul viitor construită autostrada Transilvania și dublate toate pensiile și salariile, atunci înseamnă că din buget se va fi furat doar jumătate decât acum. Simplu! Și totuși atât de uriaș lucru ca guvernanții să fure ceva mai puțin!

0 comentarii: