Pages

Meniu

joi, 8 mai 2008

http://www.sansabuzoiana.ro/politica_locala.html?aid=18900

http://www.sansabuzoiana.ro/politica_locala.html?aid=18900

Candidaţii se încing... pe afişe
articol de: A.L.
Ca şi la precedentele tururi de scrutin, afişajul electoral încinge spiritele în rîndul candidaţilor la alegerile locale, planificate pentru începutul lunii viitoare. Cu toate că spaţiile pentru lipirea afişelor electorale, din municipiu, au fost suplimentate faţă de anii trecuţi, motivele de dispută nu au întîrziat să apară. Dovadă este numărul mare al amenzilor aplicate de poliţişti în rîndul celor surprinşi, în primele zile de campanie, că lipesc afişe cu candidaţi în locuri nepermise sau că distrug ori fură panourile rivalilor politici.
Sălcuţan atacăCandidatul independent la fotoliul de primar al Buzăului, avocatul Lucian Sălcuţan, acuză primăria că nu a pus la dispoziţia partidelor politice şi a independenţilor suficiente locuri pentru afişajul electoral. "Primăria Buzău nu a asigurat spaţii suficiente de afişaj pentru toţi candidaţii înscrişi în cursa electorală, pentru primărie şi pentru Consiliul Judeţean", a afirmat Sălcuţan, care consideră că, pentru un candidat independent, lupta pentru un loc pe panourile de afişaj electoral este, din start, pierdută întrucît partidele au la dispoziţie o adevărată armată de oameni pentru lipit afişe, dezlipit şi iarăşi lipit.
Boşcodeală pareazăPrimarul în funcţie, social-demo­cratul Constantin Boşcodeală, el însuşi candidat pentru un nou mandat, declară, însă, că primăria a pus la dispoziţia candidaţilor suficiente locuri pentru afişajul electoral. "Pe un panou electoral intră 10 afişe, de dimensiune normală, iar la fiecare loc de afişaj avem cîte 2 panouri, ceea ce înseamnă 24 de afişe în 26 de locaţii. Conform legii, un partid politic sau un candidat independentpoate pune un singur afiş pe un panou. Nu sînt decît 11 partide care candidează şi 12 candidaţi pentru primar, ceea ce înseamnă că fiecare partid poate pune 2 afişe", a declarat, pentru Focus FM, primarul Constantin Boşcodeală. El susţine că înghesuiala pe panourile electorale este cauzată de unele partide care lipesc nu unul sau două postere cu candidaţii lor, ci cinci sau chiar şase pe un singur panou.
Preda se înfurieÎn schimbul de mesaje generat de afişajul electoral s-a implicat şi candidatul P.D.-L. la preşedinţia Consiliului Judeţean, deputatul Cezar Preda. El a criticat dur gestul unor indivizi care zilele trecute au împroşcat cu cerneală 12 panouri electorale aparţinînd Partidului Democrat Liberal."Doi oligofreni au jucat, odată, pe un banner şi, acum, alţi oligofreni murdăresc afişele. Ăia nu sînt pesedişti, ăia sînt traseişti politici, care fac treaba asta. Pesediştii adevăraţi nu murdăresc afişe, cum nici peneliştii adevăraţi nu o fac. Eu cred că Poliţia îşi va face datoria şi-i va prinde", a afirmat, vizibil iritat, Cezar Preda.

0 comentarii: