http://www.sansabuzoiana.ro/politica_locala.html?aid=19278
Marile pregătiri pentru alegeri
articol de: (A.L.)
Week-end-ul care urmează va fi unul marcat de o adevărată desfăşurare de forţe de ordine pentru paza secţiilor de votare, mai ales că ultima perioadă a fost marcată de intensificarea "pasiunilor" în rîndul susţinătorilor diverselor formaţiuni politice. În cele 361 de locaţii, care cuprind circa 400 secţii de votare de pe raza judeţului Buzău, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative va angrena 580 de cadre, dar, în afară de poliţişti, evenimentul va fi supravegheat şi de pompieri, poliţişti comunitari şi de jandarmi.
Atenţie sporităÎn ziua alegerilor, duminică 1 iunie, o atenţie sporită va fi acordată locaţiilor în care se află sediile Prefecturii, primăriilor, partidelor politice, dar nu vor fi uitate nici locurile speciale de afişare a materialelor de propagandă electorală. Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, agentul Amalia Vlădescu, a declarat pentru Focus FM că Poliţia are, deja, un plan de măsuri care va fi pus în aplicare în ziua alegerilor. "Poliţiştii vor acţiona exclusiv pe baza legii, cu respectarea principiului imparţialităţii şi echidistanţei. Misiunile Poliţiei vor fi desfăşurate în concordanţă cu planul de măsuri elaborat în baza actelor normative referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor", a declarat Amalia Vlădescu, purtătorul de cuvînt al I.J.P. Buzău, care susţine că "situaţia operativă" din întregul judeţ va fi monitorizată permanent pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.
Paza buletinelor de votTot Poliţiei îi revine sarcina de a asigura, atît în aceste zile, premergătoare alegerilor, cît şi în ziua votării, paza transportului şi depozitării buletinelor de vot şi celorlalte materiale necesare votării. "Pentru bunul mers al întregii activităţi se vor constitui echipe de intervenţie şi cercetare, la nivelul fiecărei subunităţi de Poliţie. În plus, se va constitui şi o grupă operativă, formată din 22 de poliţişti, din cadrul structurilor de cercetare penală şi investigare a fraudelor, care vor acţiona, conform competenţelor, atunci cînd situaţia impune", a mai afirmat purtătorul de cuvînt, Amalia Vlădescu, care a precizat că există şi o "rezervă", formată din alte 21 de cadre poliţieneşti.
Coordonare unicăTot structurilor de Poliţie le revine sarcina ca, în ziua alegerilor, să ia măsurile necesare pentru realizarea siguranţei şi fluenţei traficului rutier în tot judeţul, dar mai ales pe traseele situate în vecinătatea secţiilor de votare. Desigur că nu numai poliţia este chemată să asigure bunul mers al alegerilor de duminică, jandarmeria avînd şi ea rolul ei. La nivelul judeţului Buzău, coordonarea tuturor structurilor aparţinînd Ministerului Internelor şi Reformei Administrative îi revine prefectului, Gabriel Balaban.
Sălcuţan termină campania cu lopata în mînăAvocatul Lucian Sălcuţan, candidat independent pentru funcţia de edil- şef al municipiului Buzău, îşi va încheia campania electorală cu lopata în mînă."Voi încheia campania electorală cu o acţiune în care vom pietrui una dintre străzile pe care am trecut cu ATV-urile la începutul campaniei electorale. Voi termina campania electorală într-un camion care va căra balastru şi vom arăta că acestea sînt lucrurile care trebuiau să fie făcute şi de către ceilalţi, în campania electorală", a declarat Sălcuţan, nemulţumit de modul în care formaţiunile politice au ales să-şi utilizeze fondurile de campanie.În aceeaşi ordine de idei, Lucian Sălcuţan a precizat că, în actuala campanie electorală, numai în municipiul Buzău formaţiunile politice au cheltuit peste 5 milioane de euro, bani cu care "s-ar fi putut construi 5 kilometri de autostradă, s-ar fi putut construi 5 grădiniţe moderne sau s-ar fi putut reabilita toate locurile de joacă din oraş". Independentul Lucian Sălcuţan a afirmat, în mai multe rînduri, că îşi susţine campania electorală din fonduri proprii, fără a beneficia de sponsorizări.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu